( Tähän tulee kuva Mimosasta nukkumassa salaattikulhossaan )

Ajatella, että joku voi nukkua näin suloisesti salaattikulhossa vaikka talossa crazybiletetään hulvattomin sukulaisvoimin 83-vuotissynttäreiden merkeissä! Mutta yritäpäs vaikka kuinka hiljaa avata appiukon tuoma katkarapupurkki niin jopas ollaan SALAMANVÄLÄYKSESSÄ niin virkeää kissaa ja asentoa ottamassa kissankupilla. Mimosan raflaava "nälkiintynyt kulkukissa"-performanssi ei jätä ketään kylmäksi.

Mummin yllätyssynttärit, joista hänelle toissapäivänä puhelimessa kerroin tuskastuttuani salaisuuden varjelemiseen, sujuivat mainiosti. Ensin juotiin rosécavaa - sopivan naisellista ja kuplivaa omien sanojensa mukaan keski-ikää pikku hiljaa lähestyvälle Mummille - ja sitten alettin herkuttelemaan viinillä ja kahvilla sekä suolaisilla ja makeilla tarjoiluilla. Mummi sai lahjoja  - joita tosin ei millään malttanut innnostukseltaan avata -ja kukkia ja nautti juhlistaan :)

Juhlaväen suunnistettua koteihinsa onnistuivat pienet karvakuonot jollain kumman konstilla houkuttelemaan mamman vielä sateiselle rapakävelylle ja pikaiselle pulahdukselle Laurinlahden surffirantaan. Siellä sitä vaaputtiin pallomahan ja kolmen sekopäisen räksyn kanssa läpi märkien vattupensaiden ja lahoavien pitkospuiden.  Sitten oli ohjelmassa 12 mutaisen tassun kuivaus ennen autoon hyppäystä...on tämä hovipalvelijan elämä rankkaa!

Sehän on ihan makuasia, milloin uni kenellekin parhaiten maistuu - kesken bileiden vai vasta niissä itsensä piippuun vedettyään -, mutta ainakin Rasmus on nyt ihan valmis lähtemään nukkumatin maille.

753178.jpg

...ja niin se on, että niin muuten lähtee mammakin!

Kiitos kaikille juhliin osallistuneille! Erityiskiitos Äidille juhlajärjelyissä auttamisessa :) Mainittakoon myös kiitokset eräälle tiettävästi tällä hetkellä Norjassa reissaavalle neiti-ihmiselle ihastuttavan lahjan lähettämisestä Mummille.